Szczerze mówiąc opini jest tyle ile osób wypowiadających się... Na szczęście ominął mnie ten "zaszczyt" leczenia się w naszych szpitalach ale osobiście szpital Rydygiera (zawodzie) uważam za lepszy i prawdę powiedziawszy większość pacjentów przebywających w w/w szpitalu w czasie moich praktyk podzielało moją opinię
Ja również muszę się wypowiedzieć na temat tego szpitala. Ja dzisiaj byłam w tym szpitalu, niestety, gdyż skręciłam nogę i chciałam mieć pewność, że nie jest złamana. Po długim czekaniu, zrobieniu zdjęcia, lekarz, przyjmujący obecnie na ostrym dyżurze był bardzo opryskliwy i chamski. Lekarz nie spojrzał nawet na nogę, obejrzał zdjęcie i stwierdził, że noga jest skręcona, to NAJLEPIEJ GIPS Z SZYN?. Oczywiście nie zgodziłam się, lekarz z ignorancją kazał podpisać jakieś bazgroły. I stwierdził, że jeżeli nie chce nogi w gipsie i szyną to mam okładać nogę altacetem. Jestem zniesmaczona zachowaniem lekarza. Zachował się jak prymityw i troglodyta. Z wielką łaską i niechęcią wpatrywał się w zdjęcie rentgenowskie. I tak na prawdę nie powiedział więcej, niż to co sama wiedziałam. Szczerze, nie polecam!!!!!!!!!!!!! Ja następnym razem pójde do prywatnego lekarza, bo jak mam wysłuchiwać obelg i prostackich docinek, to wole zapłacić i mieć pewność, że ktoś ma do mnie szacunek, choćby nawet dla tego faktu, że jestem człowiekiem....
Ja również muszę się wypowiedzieć na temat tego szpitala. Ja dzisiaj byłam w tym szpitalu, niestety, gdyż skręciłam nogę i chciałam mieć pewność, że nie jest złamana. Po długim czekaniu, zrobieniu zdjęcia, lekarz, przyjmujący obecnie na ostrym dyżurze był bardzo opryskliwy i chamski. Lekarz nie spojrzał nawet na nogę, obejrzał zdjęcie i stwierdził, że noga jest skręcona, to NAJLEPIEJ GIPS Z SZYN?. Oczywiście nie zgodziłam się, lekarz z ignorancją kazał podpisać jakieś bazgroły. I stwierdził, że jeżeli nie chce nogi w gipsie i szyną to mam okładać nogę altacetem. Jestem zniesmaczona zachowaniem lekarza. Zachował się jak prymityw i troglodyta. Z wielką łaską i niechęcią wpatrywał się w zdjęcie rentgenowskie. I tak na prawdę nie powiedział więcej, niż to co sama wiedziałam. Szczerze, nie polecam!!!!!!!!!!!!! Ja następnym razem pójde do prywatnego lekarza, bo jak mam wysłuchiwać obelg i prostackich docinek, to wole zapłacić i mieć pewność, że ktoś ma do mnie szacunek, choćby nawet dla tego faktu, że jestem człowiekiem....
Czego się spodziewać? Jakbyś zarabiała mierne 3,5-4,2 tys. zł w zależności od stażu i stanowiska a za dyżur 50 zł za godz. w dzie? powszedni (za 17-godzinny dyżur 850 zł) i 90 zł za sobotnio-niedzielny (trwa 24 godz., czyli lekarz za jeden dyżur dostaje 2160 zł) to też byś olewała pacjentów w czasie normalnej pracy, bo za to dostajesz "grosze" i zbywała ich byle szybciej żeby móc pospać, bo po pracy masz dyżur za który dostajesz połowę miesięcznej pensji.
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009 10:02 PARKITKA ODDZIAŁ ONKOLOGII
W DNIU 9 PA?DZIERNIK 2009 MIAŁEM PRZEPROWADZON? OPERACJE NA ODDZIALE ONKOLOGII, JESTEM BARDZO MILE ZASKOCZONY PODEJŚCIEM I OPIEK? NAD PACJENTEM, NA ODDZIALE SA WSZYSCY BARDZO MILI PODCHODZA DO PACJENTA Z WIELKIM PROFESJONALIZMEM, DUZE SLOWA UZNANIA DLA ORDYNATORA ODDZIALU ORAZ DLA CALEGO PERSONELU ONKOLOGII ;-)
POZDRAWIAM MAREK S.
chciałabym ostrzec wszystkich chorych lezacych na parkitce!!! od dawna slyszalam ze sa tam sami lapowkarze ale teraz przekonalam sie na wlasnej skorze!!! nie chcieli mi nic pomoc na chirurgii i tylko tam przelezalam 6 dni i nawet na obchodach ledwo co na mnie patrzyli, wypisali mnie ze szpitala nic nie robiac , nie dalismy pieniedzy i nic mi nie pomogli , dzien po wypisaniu trafilam do lekarza na zawodziu i pierwszym pytaniem lekarza bylo: jak mogli mnie wypisac w takim stanie? czekali tylko na pieniadze a ja cierpialam, nie dostawli pieniedzy wiec mnie wypisali!!!
Nie zgodze sie z wami. Moj chlopak lezal w szpitalu na zawodziu po tygodniu zrobili mu operacje i gdybysmy go nie przeniesli na parkitke to juz bysmy musieli sie z nim zegnac. Poza tym operacje powinni mu zrobic od razu a nie czekac az sie jego stan i choroba pogorszy. A tak jest pod dobra opieka i ma jakies szanse na przezycie. A na zawodziu nie mial zadnych. To wlasnie na zawodziu lekarze patrza na kase. Jesli nie dostana to sie Toba nie zajmia. A na parkitce bez lapowki lekarz powiedzial nam wiecej niz lekarz z zawodzia.
Chę sie też wypowiedziec na temat szpitala na Parkitce,który kiedyś był dość renomownym szpitalem,ale w ciągu ostatnich lat zszedł na psy-opinia o nim zmieniła się diametralnie wśród ludzi.
Ostatnie wydarzenie na oddziale ortopedycznym w owym szpitalu utwierdziło mnie w tym przekonaniu.Najbardziej zbulwersowało mnie zachowanie pielęgniarek-ich wogóle nie widać na oddziale,jakby ich nie było w pracy !Nie wchodza do sal,nawet pacjenci po operacji muszą czekać ,aż któraś pani łaskawie przyjdzie. Skandal!Zachowanie wobec pacjentów przechodzi wszelkie pojęcie:np.rano po operacji pielęgniarka przychodzi do pacjenta zmierzyć temperaturę,pacjent śpi i budzi się jak pielegniarka wychodzi,i spogląda na pacjenta i mówi:myślałam,że pan nie żyje ,a 2 przykład to taki,że pacjent nie mógł się doczekać,aż podniesione mu zostanie łóżko(po operacji nie może sie ruszać)i zaczepia kobiete ubraną służbowo i wyglądająco na Pielęgniarkę ,przechodzącą koło sali i grzecznie pyta czy siostra mogłaby by poprawić łóżko,na co owa pielęgniarka odpowiada,ze nie ,ponieważ ona jest tu sekretarką i to nie jest w zakresie jej obowiązków.?ENUJ?CE!!!!!
Podobno taki zawód jak pielęgniarka szczególnie w szpitalu powinno się wybierać z powołania.Po prostu jak się nie nadaję do tego zawodu jedna ,druga czy trzecia to niech go zmieni!!!
A co do ordynatora na oddziale ortopedycznym,darujmy sobie nazwisko,to jego zachowanie jest również nie w porządku i nie fair.Pacjenci leża tydzie?,2 lub więcej czekając na operację i nie ma też większego znaczenia czy leczą się w poradni u doktora czy w prywatnym gabinecie.Lekarz czeka na koperte(jeśli za mała zawartość to nadal czeka),a pacjent czeka na operację.
JEST TO SKANDALICZNE,?ENUJ?CE I ODPYCHAJ?CE!!!!