Forum Częstochowa Strona Główna


Poprzedni temat «» Następny temat
skrypt do ladowania sewera z opcja screen
Autor Wiadomość
dzieju 
Mąż,Tata,Szef :)



Wiek: 37
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 60
Skąd: Sobieskiego
  Wysłany: Sro 30 Maj, 2007 12:28   skrypt do ladowania sewera z opcja screen

jest tu jakis amator Linuxa ? a sie nie znam na tle znam podstawowe zeczy ktore potrzebne mi sa do obslugi serwerow :)

i potrzebuje zrobic skrypt ktory po restarcie bedzie mi ladowal serwer dokladnie dwa ... na inne serwery sobie skopiujej jak bede mial jeden dzialajacy ...

Chodzi o to :

aby serwer byl uruchamiany w trybie screen i jako root ...

normlanie odpalam w tak ... bedac w katalogu gry ...
# screen ./start.sh

kombinuje sam ale mi ni wychodzi ...

plik .... w folderze init.d/ *serwery

czytalem man ale nie moge dojsc do ladu i zrobilem tak niestety nie dziala ...

screen -dmS serwer-SFA /usr/local/serwery/bf2-SFA ./start.sh

Jak ktos ma tyci pojecia to bedzie wiedzial co robie nie tak ...
jak odpalam ten skrypt z tą linijka to poprostu nic sie nei dzieje nie am błędow itd. ...
_________________
www.woox.pl , www.ppcteam.woox.pl , www.sof-clan.com.pl , shelle > forum.woox.pl serwery-gry-TS pisz ...
 
 
     
MJ 
Imperator wszechświata



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 714
Skąd: z kosmosu
Wysłany: Sro 30 Maj, 2007 15:26   

rap@rap.hack.pl [~]# cat /etc/rc.local
#!/bin/sh
#
# This script will be executed *after* all the other init scripts.
# You can put your own initialization stuff in here if you don't
# want to do the full Sys V style init stuff.

I chyba wszystko jasne...

W zależności od distro gdzie indziej masz skrypty startowe, w większości to rc.local

Dopisz tam ściechę np /bin/twójskrypt.sh i będzie działać

Dla poprawienia bezpiecze?stwa, stwórz sobie jakaś grupę lub uruchom jako "nobody" z opcją -u

pozdrawiam
 
 
     
dzieju 
Mąż,Tata,Szef :)



Wiek: 37
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 60
Skąd: Sobieskiego
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007 13:55   

Sluchaj z znasz LMS ?

bo potrzebowal bym tyci pomocy z konfiguracja sieciowek :/ nie mgoe sie polapac znaczy nie chce dzalac tak jak bym chcial
_________________
www.woox.pl , www.ppcteam.woox.pl , www.sof-clan.com.pl , shelle > forum.woox.pl serwery-gry-TS pisz ...
 
 
     
MJ 
Imperator wszechświata



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 714
Skąd: z kosmosu
Wysłany: Pon 04 Cze, 2007 21:17   

ne, ne znam.
 
 
     
dzieju 
Mąż,Tata,Szef :)



Wiek: 37
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 60
Skąd: Sobieskiego
Wysłany: Wto 05 Cze, 2007 00:59   

jak by ktos chcial wiedziec to napisze na przyszlosc powinno byc tak

bylo zle

screen -dmS serwer-SFA /usr/local/serwery/bf2-SFA ./start.sh

a dobrze jest tak

cd /usr/local/serwery/bf2-SFA

screen -dmS serwer-SFA ./start.sh

ps. szkoda ze nei znasz :( a tylko ty tu linucha kumasz ? co taka cisza ?! :/
_________________
www.woox.pl , www.ppcteam.woox.pl , www.sof-clan.com.pl , shelle > forum.woox.pl serwery-gry-TS pisz ...
 
 
     
trzepiz 



Dołączył: 20 Lip 2006
Posty: 28
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob 23 Cze, 2007 21:50   

a co potrzebujesz z tym linuxem dzieju ?
_________________
Koniecznie kliknij :

http://pogotowiekomputerowe.czest.pl
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Forum mieszkańców Częstochowy i okolic, od 2004 roku w Internecie.