Forum Częstochowa Strona Główna


Poprzedni temat «» Następny temat
Antywirus - problem
Autor Wiadomość
Bonar
[Usunięty]

  Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 18:10   Antywirus - problem

Jest tak, uzywam Kaspersky'ego, ogolnie jestem zadowolony z jego dzialania, ale ostatnio pojawil sie problem, od jakiego czasu ulegaja uszkodzeniu bazy antywirusowe i trzeba je sciagac od nowa, nie znajduje przyczyny tego, teoretycznie nic sie nie dzieje i nagle trach, spotkaliscie sie z czyms takim?

Ewentualnie powiedzcie jakich antwirow uzywacie i jak sie sprawdzaja. Za Nortona dziekuje przylapalem go na przepuszczaniu smieci, porady o zamianie systemu na Linuxa przyjmuje z godnoscia i puszczam mimo uszu :-P (za malo jeszcze softu na to choc uzywalem paru dystrybucji i bylem zadowolony)
 
     
Randall_Memphis
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 19:20   

ja mam wlasnie Kaspiego i zadnych problemow...
tak sie zastanawiam, czy przypadkiem od czasu do czasu nie korzystasz z mks_vir on-line czy jak tma sie to badziewie zwie, albo czy przypadkiem nie masz dwoch antywirów na dysku?
 
     
Adam
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 22:47   

Wrzuc Avasta, kluczyk mozesz miec za free po rejestracji, ew. znajdziesz na jednej ze stronek z takimi rzeczami ... chodzi u mnie bez problemu, juz rok mija i wirusow ani sladu a system chula. Kaspersky zszedl na psy i obciaza procesor bardzo, a mks tylko udaje program antywirusowy. Btw. Avast moze dzialac bez problemu nawet jak masz zainstalowanego innego antywira.
 
     
Randall_Memphis
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 22:49   

wrzuc avasta - wyrzuc kompa.
 
     
Adam
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 04:39   

masz cos do avasta? blink
 
     
Bonar
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 06:06   

Randall_Memphis napisał/a:
czy przypadkiem od czasu do czasu nie korzystasz z mks_vir on-line czy jak tma sie to badziewie zwie, albo czy przypadkiem nie masz dwoch antywirów na dysku?

nie, tylko KAV, do tej pory nie mialem problemow, od jakis czas ten, zastanawiam sie czy nie przeinstalowac Kasperskyego na jakiegos nowszego, pewnie juz wyszedl. C

Avasta uzywaja u nas w pracy (wymog legalnosci :P ) jakos nie mamy problemow ale Kasperskyego uzywa, od lat calych i jestem do niego przywyczajony, pare razy uratowal dupe mojemu kompowi i paru innym znajomym
 
     
macus 
doktor wszechnauk



Pomógł: 5 razy
Wiek: 27
Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 549
Skąd: Cz-wa (Zawodzie)
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:01   

Bonar napisał/a:

Avasta uzywaja u nas w pracy (wymog legalnosci :P )

Muszę zmartwić twoje szefostwo, ale zdaje się ?e Avast jest darmowy tylko do zastosowa? niekomercyjnych (a firma/urząd chyba się nie kwalifikuje). :]
_________________
www.cfr.kom.pl - Częstochowskie Forum Rowerowe!
 
 
     
Bonar
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:19   

hehehe, moje szefostwo jest slepe w tylu sprawach ze i w tej byc moze :-P
 
     
myszka 



Pomogła: 1 raz
Wiek: 30
Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 1123
Skąd: Brzeg
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:26   

Randall_Memphis napisał/a:
ja mam wlasnie Kaspiego i zadnych problemow...


ja te? go mam i wszystko jest ok.
_________________
Miłość prawdziwa zaczyna się wtedy, gdy niczego w zamian nie oczekujesz.
- Antoine de Saint – Exupery
 
 
     
armin 


Wiek: 28
Dołączył: 14 Lip 2005
Posty: 1
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 19:53   

Ostatnio zraziłem się do Avasta. Przepuscił mi kilka wirusów, co mi się nigdy do tej pory nie zdarzyło i nie mo?e ich usunąc przy rozruchu:/ Pozostaje mi chyba format:/
 
 
     
Randall_Memphis
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 21:07   

Albo Kaspersky :)
 
     
Bonar
[Usunięty]

Wysłany: Sro 14 Gru, 2005 07:46   

heh, kiedys zaistalowalem Kasperskego na zawiruszonym kompie i usunual wszystko przywracajac system do sprawnosci :) mam do niego slabosc :)
 
     
DeGie 


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 68
Skąd: PL
Wysłany: Czw 05 Sty, 2006 21:27   

Avast jest free do u?ytku prywatnego. Natomiast do firm jest płatny (wersja professional). Kosztuje 170 zł.

Avast jest bardzo dobry, instaluję go swoim klientom. Oczywiście zdarzają się infekcje, ale z czystej winy u?ytkowników. Sam mam w domu wersję Home Edition (free) i nie ma ?adnego problemu. Kasperski nie jest tak dokładny. Krótki test:

- odłączcie fizycznie dostęp do sieci
- odinstalujcie Kasperskiego
- zainstalujcie Avasta (niech sprawdza dyski przy uruchomieniu systemu -dot. win XP)

i co znalazł :-P
 
     
Bonar
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Sty, 2006 21:30   

nasze jednostkowe doswiadczenia sa malo wymierne w wiekszej skali, spotkalem sie z przypadkami ze Avast przepuscil wirusy, podobnie jak Norton, moznaby licytowac sie tak dlugo, poko co na Kasperskym sie jeszcze nie zawiodlem.
 
     
Randall_Memphis
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Sty, 2006 21:48   

DeGie napisał/a:
- zainstalujcie Avasta (niech sprawdza dyski przy uruchomieniu systemu -dot. win XP)



znajdzie szczatki bazy danych kasperskyego, ktore nie uległy odinstalowaniu
 
     
DeGie 


Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 68
Skąd: PL
Wysłany: Czw 05 Sty, 2006 23:25   

Kaspersky nie ma prawidłowego deinstalatora ? :)

A tak na serio, ka?dy ma swój ulubiony antywirus. Wiele zale?y od konfiguracji antywirusa, uaktualnienia systemu operacyjnego, dostępu do komputera i wielu czynników...
 
     
Adam
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Sty, 2006 00:14   

Cytat:
Avast jest bardzo dobry, instaluję go swoim klientom. Oczywiście zdarzają się infekcje, ale z czystej winy u?ytkowników.

:ok:
 
     
kubex
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Sty, 2006 16:14   

moim zdaniem to chyba niema takie antywira ktory
by mogl powstrzymac wirusy przed zainfekowaniem
a pozatym wirus moze tez zainfekowac antywira i wtedy
sie go nie wykryje :zly:
juz nie raz tak mialem
 
     
Bonar
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Sty, 2006 16:29   

idealnego srodka nie ma ale u mnie poki co dobrze sie sprawdza kaspersky antivirus, kaspersky antihacker i od czasu do czasu ad-aware, na razie nie mam zastrzezen jesli chodzi o obrone sprzetu
 
     
myszka 



Pomogła: 1 raz
Wiek: 30
Dołączyła: 26 Lis 2004
Posty: 1123
Skąd: Brzeg
Wysłany: Nie 15 Sty, 2006 09:45   

ja te? mam Kasperskiego i jestem z tego bardzo zadowolona. Jest bardzo dobry
_________________
Miłość prawdziwa zaczyna się wtedy, gdy niczego w zamian nie oczekujesz.
- Antoine de Saint – Exupery
 
 
     
Kamil123 


Dołączył: 25 Maj 2017
Posty: 13
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw 25 Maj, 2017 12:31   antywirus

Ja też używam Kasperskiego i nigdy nie miałem żadnych problemów. Dziwne, że u Ciebie trafiają się takie. Zmień antywirusa na jakiegoś innej firmy, niech Ci coś doradzą w sklepie bo czasem można trafić na jakieś chwilowe promocje. A co od Avasta, to lepiej tego nie rób ;)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Forum mieszkańców Częstochowy i okolic, od 2004 roku w Internecie.